Tuesday, December 22, 2009

Happy birthday Zura..CMC rose ganache..


...Tempahan dari Dr Safari, Klinik Putra, Taman Bertam Indah untuk birthday isterinya yang tersayang..Nor Azura...tqvm ya Dr. kerana menempah dengan saya...birthday kek ini adalah suprise untuk isterinya katanya..nak bagi malam masa gathering family...Happy Birthday ya Zura..

Steam buttercream- Wedding cake tempahan Hanim..


...Tempahan dari Hanim untuk majlis perkahwinan adiknya Roslizahanum di Sungai Petani.Hanim request kek chocolate moist dengan frosting dari steam buttercream.Alhamdullilah sms dari Hanim...familynya menyukai steam buttercream yang rasanya lebih sedap...dan kek juga sedap..

Saturday, December 19, 2009

Kelas CMC Rose Ganache -18hb Dec


..Salam semua...khas bagi yang meminati seni menghias kek coklat moist rose ganache..ingin mempelajari bagaimana menghasilkan frosting kek coklat yang licin dan smooth...hingga boleh suluh muka sendiri :)..pelajarilah dikelas ini..frosting kek tanpa perlu meletakkan choc rice disekeliling kek anda...anda akan diajar bagaimana membuat rose ganache hingga berjaya dengan teknik yang mudah..nak apply untuk buat rose buttercream pun boleh asalkan anda tahu teknik membuat rose yang betul..dikelas ini juga anda akan diajar bagaimana membuat ganache yang sesuai untuk bunga..jika anda berminat..silalah hubungi saya ditalian 019-4741363..utk kelas terakhir bagi bulan Dec adalah pada 25hb ini(FULLY BOOKED)..utk kelas bulan januari..schedule kelas akan menyusul nanti...
..Ok kelas ni dihadiri oleh 2 orang bekas pelajar Ana iaitu Wani dan Nurul Naim..Wani penah ambil kelas basic cupcakes dan Nurul penah ambik kelas Basic cupcakes dan fondant cupcakes..sementara Hazu dan Mariani pula adalah pertama kali..lihatlah hasil-hasil kerja tangan.

Tempahan cuppies..
Wedding kek - Syaida Taiping..

...Tempahan dari Syaida, Taiping..Terima kasih syaida..adiknya datang ambil ke rumah sebab kak ana memang tk leh wat delivery dah..dah pack sangat hehehehe..Syaida nak kan kek 2 tingkat dari buttercream dan roses. Tema warna pink dan purple...lama tk wat kek wedding cam ni..namun Alhamdullillah..turn out sangat memuaskan hati...

Wedding kek - tempahan Nurul Aznil..


...Tempahan dari Nurul Aznil untuk kazennya Adam..Majlis diadakan di RECSAM, Penang..Nurul menempah seawal -awal tahun hehehe...terima kasih ya Nurul..Nurul nak sama design seperti yang ana penah buatkan dulu untuk salah seorang customer ana...cuma temanya saja warna baby blue...

Monday, December 14, 2009

Cuppies...

Kelas..latest update..

..Pelajar kelas basic cupcakes ...yang dihadiri oleh pelajar paling muda..Izzati yang berusia 14 tahun..Izzati anak kawan ana yang berminat sangat dengan bidang deko...mmg dia ada talent..teruskan minat mu nak..InsyaAllah pasti boleh..
..No. dua dari kiri Nas...rezeki Nas jug aleh join kelas ni..Nas ni rajin mencuba...katanya dia dah try resipi yg belajar hari tu..
..Ct pulak memang dh lama berhajat nak belajar..cuma masa dan kesempatan utk ana wat kelas tak de..Ct mengmabil tempahan kecil-kecilan membuat kek dan cuppies..
..Suhaila dan Kak Syam dari SP..dua sahabat berjiran yang minat dengan bidang deko dan bakeri...akhirnya dapat juga datang selepas lama berhubung ditelefon..InsyaAllah kita bertemu lagi di kelas Birthday kek -hands on..
ok ni update untuk kelas yang seterusnya...

18hb Dis - Kelas CMC rose ganache - FULL
20hb Dis - Kelas basic cupcakes - OPEN - 2 more seat
25hb Dis - Kelas CMC rose ganache - FULL
27hb Dis - Kelas fondant cupcakes - OPEN

Macam-macam order..
Selamat Bertunang Zam dan Nuha


...Tempahan dari Nuha dan Zam...cuppies edible dan door gift fondant..

Tuesday, December 8, 2009

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails